Portfolio

img12

Heesen Yachts We...

Heesen Yachts Werkverlichting aan boord

Heesen Yachts bouwt luxe jachten volledig op maat naar wens van de klant. Om kwaliteit tijdens de bouw te waarborgen is goede werkverlichting een vereiste. De oude werkverlichting vergde steeds meer aandacht en service waardoor vernieuwing gewenst was.

Maar net zoals de jachten steeds moderner worden staat de wereld van verlichting ook niet stil. Led verlichting is de laatste jaren sterk in opkomst. Ook op het gebied van werkverlichting. Wanneer Leddux werd benaderd om een passende oplossing te bieden om de oude werkverlichting te vervangen werd er natuurlijk direct gekeken naar led werkverlichting. Uiteindelijk hebben we de werklamp volledig naar de wensen van Heesen samengesteld.

5000K led werkverlichting aan boord

In hal nummer 8 is de kleurcode groen van toepassing. Dit betekent dat de lampen, speakers en andere attributen welke bij hal nummer 8 horen een groene markering hebben. Dit hebben we verwezenlijkt door de beschermingsrubbers in het groen uit te voeren. Op deze manier is het direct duidelijk bij welke hal de lampen horen en heeft iedere hal het juiste aantal lampen in gebruik.

Heesen Yachts werkverlichting 2

Er is een fel roze kabel toegepast met speciale CEE stekkers. Deze roze kabel is in samenwerking met Elektron Berlin rechtstreeks bij de fabriek geleverd en gemonteerd aan de armaturen.  De type stekkers zijn enkel in gebruik bij de lampen in de schepen. Zo kan er geen gereedschap in de lampen worden gestoken en blijft alles in het schip georganiseerd met aparte voedingsbronnen voor iedere toepassing.

Heesen Yachts werkverlichting 3

De lampen hebben een totaalvermogen van 23 Watt en hebben een lichtkleur van 5000 Kelvin. De lichtkleur van 5000 Kelvin levert een groot verschil ten opzichte van de oude TL verlichting. De TL verlichting met een 840 kleur (4000 Kelvin) oogt behoorlijk geel in de ruimte. Met de nieuwe ledverlichting oogt de ruimte totaal anders. Dit vanwege een veel natuurlijkere kleur wat voor de personen in de ruimte ook ten goede komt. Het wordt als actiever ervaren en dit is in een werkomgeving waar zeer specialistisch werk wordt geleverd zeer belangrijk. Verlichting is vaak een belangrijker aspect in werksferen dan wat de meeste mensen denken. Wanneer de juiste verlichting op de juiste manier wordt toegepast, vertaald dit positief naar de gemoedstelling van de personen in de ruimte.

 

www.heesenyachts.com

 

 

img12

Smits Projecten ...

Smits Projecten B.V.

Smits Projecten B.V. kwam bij Leddux met het verzoek om een open haard te voorzien van verlichting. Deze verlichting was bedoeld om deels transparant natuursteen te belichten. Hier was echter nagenoeg geen ruimte voor terwijl de lichtbronnen absoluut niet zichtbaar mochten zijn. Uiteindelijk hebben wij een systeem bedacht om het natuursteen compleet te verlichten zonder er ook maar een enkele lichtbron zichtbaar is.

We hebben een aluminium frame gemaakt met hierin speciale kunststof platen. In het aluminium frame is de led verlichting geplaatst. De verlichting schijnt in een lichtgeleidingsplaat. Deze plaat verdeelt het licht over het diffuse deel en zorgt voor een egale afgifte van de verlichting.

Zie hieronder het eindresultaat.

Foto 02-12-16 15 15 05 Foto 02-12-16 15 36 27 Foto 02-12-16 16 26 25

img12

Mix Master Inter...

Mix Master International maatwerk verlichting

Mix Master zocht een manier om hun vrachtwagens te voorzien van verlichting. De verlichting is zo weg gewerkt dat het ten eerste nooit hindert en ten tweede om zoveel mogelijk licht op een prettige manier in de machine werpen. Er zijn in dit geval aluminium profielen gebruikt met een gematteerde kunststof afdekking. De verlichting is aangesloten op de centrale sturingskast waar het met een knop ingeschakeld kan worden.

Het grote voordeel van de verlichting is dat het volledig buiten het bereik geplaatst is van bijvoorbeeld gereedschap of andere materialen. Er valt een mooie hoeveelheid licht naast de vrachtwagen wat ook een stukje veiligheid rond de vrachtwagen met zich mee brengt.

Zie hieronder het resultaat!

Mix Master International

Foto 04-11-16 11 49 25 Foto 04-11-16 11 49 27 Foto 04-11-16 11 49 31 Foto 04-11-16 11 49 29 Foto 04-11-16 11 49 35

img12

Vice Versa

Vice Versa

 

Vice Versa is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het opslaan en distribueren in geklimatiseerde producten. Vice Versa streeft naar duurzaamheid en voert dit door binnen het bedrijf.

De verlichting binnen Vice Versa bestond uit conventionele TL buizen en gasontladingsarmaturen. Er werd geprobeerd om te besparen door bij een groot deel van de armaturen maar een enkele buis te laten branden, dit ging echter ten koste van de lichtopbrengst in de ruimte. Leddux heeft een passende oplossing gevonden om efficiënt gebruik te kunnen maken van de opgenomen energie en hierbij een hoge lichtopbrengst te realiseren in de verschillende ruimtes binnen het bedrijf.

Vice Versa heeft verschillende vriescellen met daaromheen gekoelde expeditie ruimtes. De temperatuur binnen de vriescellen is gemiddeld -20℃. Voor de expeditie ruimtes geldt een gemiddelde temperatuur van ongeveer 4℃. Door deze lage temperaturen  is de gemiddelde brandduur van een LEd armatuur langer.

 

DSC_0322

De expeditie ruimtes zijn voorzien van 65W Baiyiled LSA armaturen met lichtkleur 4000 Kelvin. De LSA armaturen hebben een goede lichtspreiding met een mooie neutrale witte lichtkleur. Leddux heeft door deze armaturen toe te passen, bijna de helft van de bestaande TL armaturen kunnen verwijderen. Door deze aanpassingen is er meer rust in de ruimte gecreëerd en is er meer dan voldoende licht om geen belemmeringen en/of hinder te ondervinden tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

DSC_0360

De vriescellen zijn voorzien van 100W Kelken, dit worden ook wel Highbay’s genoemd. Voorheen hingen er in de vriescellen gasontladingsarmaturen van 400W per stuk. De gasontladingslampen hadden een lange opstarttijd, waardoor deze zes dagen in de week aanstonden. De stellingen in de vriescellen zijn geplaatst op een rails. De stellingen kunnen automatisch worden verplaatst wanneer een bepaalde stelling door een medewerker wordt gekozen. De gekozen stelling wordt vrij gemaakt en de werknemer kan met een heftruck het pad in. De verlichting in de vriescel is hier ook op afgestemd. De verlichting brandt enkel in het gekozen pad van de werknemer, op deze manier ontstaat er maximale besparing.

Vice Versa is erg tevreden over het resultaat dat Leddux heeft kunnen realiseren naar aanleiding van bovengenoemde aanpassingen. Er wordt nu efficiënt omgegaan met de opgenomen energie en tegelijkertijd is er een veel hogere lichtopbrengst gerealiseerd van 180 Lux op de werkvloer.